Floralux

Backend Developer


Ben jij een ervaren Backend Developer met een passie voor het ontwerpen van robuuste en schaalbare oplossingen? Heb je daarnaast de ambitie en vaardigheden om ook de rol van Solution Architect op je te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Backend Developer met Solution Architect Verantwoordelijkheden ben je niet alleen verantwoordelijk voor het ontwikkelen van backend-oplossingen, maar speel je ook een cruciale rol in het ontwerpen en realiseren van onze technische architectuur. Je combineert diepgaande technische kennis met een holistische visie om onze systemen naar een hoger niveau te tillen.

Wat ga je doen?

Als backend developer ga je uiteraard ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van betrouwbare en schaalbare backend-oplossingen. Je haalt energie uit de integratie van nieuwe systemen en zorgt voor een naadloze verbinding tussen verschillende systemen, waarbij je de API's niet uit het oog verliest.

Collega's kunnen altijd bij jou terecht als ze nood hebben aan technische ondersteuning bij het oplossen van complexe it - problemen én je voelt je als een vis in het water in de vijver van databasebeheer. Je optimaliseert onze databases zodat de prestaties en betrouwbaarheid gewaarborgd blijven.

Vanuit je rol als solution architect ga je meewerken aan het ontwikkelen van de technische architectuur van Floralux. Je vertaalt functionele eisen naar technisch oplossingen en maakt het leven van de medewerkers zo een heel stuk aangenamer. Verder kan je ook goed samenwerken met de stakeholders en ben je een krak in documentatie. Vanuit je mandaat ga je ook toezicht houden op de implementatie van oplossingen en het uitvoeren van code reviews.

Kwaliteit en consistentie zijn top prioriteit bij jou.

Wat breng jij mee?

We kijken uit naar een toffe collega met :

  • Minimaal 5 jaar ervaring als Backend Developer, indien aangevuld met aantoonbare ervaring betreffende solution architectuur dan is dit een mooie plus
  • Een uitgebreide kennis van programmeertalen zoals .NET, Java, Python of Node.js, en ervaring met cloud-oplossingen zoals AWS, Azure of Google Cloud.
  • Ervaring met relationele databases.
  • Een sterk analytisch denkvermogen en een proactieve houding bij het oplossen van complexe technische vraagstukken.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om technische concepten duidelijk uit te leggen aan niet-technische stakeholders.

Wat bieden wij ?

Een warm onthaal in een warme ondernemings-familie! Je wordt opgenomen in een fijn team en

  • je mag werken aan spannende en uitdagende projecten die een directe impact hebben op onze groei en succes.
  • je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s.
  • je krijgt ruimte voor persoonlijke en professionele groei, met kansen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
  • er hoort een aantrekkelijk salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden bij die passen bij jouw ervaring en kwaliteiten.

Gewenste vaardigheden

Architect Backend Databases

Over Floralux

Floralux is een modern en snelgroeiend tuincentrum, actief in de distributie en verkoop van planten, bloemen, tuinartikelen en decoratie en marktleider in België.

Met onze vestigingen in DadizeleHam & Sint Pieters Leeuw creëren we meer dan 40.000m² shopplezier, bieden we meer dan 2.200 parkingplaatsen en stellen we meer dan 250 medewerkers tewerk. Ook online via Tuinadvies.be kan je bij Floralux terecht!

Floralux small image 1
Floralux small image 2
Floralux small image 3
Floralux small image 4