KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael)

Digital Content Creator


Passen de woorden ‘digitaal’, ‘communicatief’ en ‘creatief’ perfect bij jou? Dan hebben wij een geweldige vacature voor jou!

Onze afdeling Pers & Communicatie is op zoek naar een Digital Content Creator. Ben je klaar om op een vernieuwende manier verhalen te vertellen over de wondere wereld van ZOO Antwerpen, ZOO Planckendael en de Koningin Elisabethzaal? Solliciteer dan snel!

Zo ziet jouw dag als Digital Content Creator eruit:

 • In deze job duik je mee in de wereld van ZOO Antwerpen, ZOO Planckendael, de Koningin Elisabethzaal, congrescentrum A Room With a ZOO, wetenschapsmerk ZOO Science, erfgoedmerk ZOO Heritage en de conservatieprojecten van Antwerp Zoo Foundation. Heb je het hele lijstje gelezen? Geweldig, dat wil zeggen dat die variatie je niet afschrikt, maar net deugd doet. Wanneer je bij de communicatie-afdeling van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) werkt, ga je aan de slag met een brede waaier aan verhalen.
 • Storytelling in woord en beeld is jouw ding! Als content creator kies je de beste invalshoek en het juiste medium voor je verhaal. Je durft te experimenteren en te vernieuwen. Jij staat in voor het hele proces: het uitwerken van een boodschap, het zelf op zoek gaan naar beelden (ze zelf maken of het briefen van onze cameramensen), tot het eindresultaat posten op talloze (sociale) media.
 • Jij buigt je samen met de webmaster en onze partners over de optimalisatie van onze websites. Dat zijn er heel wat, want voor elk merk hebben we een eigen platform (in verschillende talen). Maar jij verliest je focus niet, want die ligt steevast op de gebruikerservaring en bezoekersbeleving! Je controleert de inhoud van de platformen en houdt het geheel up-to-date.
 • In het team van Pers & Communicatie ben je een echte teamspeler. Jij draagt niet alleen je steentje bij aan hun compacte nieuwsgierige afdeling, je werkt ook veel samen met andere afdelingen binnen de organisatie. Contact met de verzorgers of rapporteren aan een externe partner? Je doet het met een grote glimlach!
 • Je schat cijfers juist in waarbij kennis van Meta Business Builder en Google Analytics een meerwaarde is. Voor je team of voor de andere afdelingen stel je duidelijke rapportages, conclusies en analyses op.

Jij hebt…

 • … al strepen verdiend in de wereld van sociale media en digitale communicatie. Je bent steeds nieuwsgierig naar de nieuwste trends en bedenkt met veel enthousiasme vernieuwende formats voor verschillende kanalen. Dagelijks posten op social media schrikt je niet af! Je beschikt dan ook over de organisatorische skills om efficiënt aan de slag te gaan.
 • … niet alleen een perfecte kennis van het Nederlands: het is jouw passie om met taal te toveren. Kan je ook Frans? Dat is een meerwaarde.
 • … al eerder gewerkt met een nieuwsbriefplatform en je bent thuis in grafische bewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop of Indesign? Prima, dat horen we graag!
 • … ervaring met het onderhouden van websites en het beheren van een Content Management System (CMS). Dat wil ook zeggen dat je bij voorkeur een basiskennis hebt van HTML en CSS.
 • … zin om je kwaliteiten te laten zien in jouw cv en motivatiebrief. Charmeer ons met je originaliteit en creativiteit, zo spring je erbovenuit!

Jouw sterktes zijn:

 • Daadkracht. Jij bent een ‘doener’. Zie je een probleem? Nee, je ziet een uitdaging. Jij neemt een project met beide handen vast, weet heel goed waar je prioriteiten liggen en je denkt oplossingsgericht. Stress zet je om in daadkracht!
 • Zelfstandigheid. Je krijgt de ondersteuning van je collega’s er gratis en voor niets bij, want communiceren doe je nooit alleen. Toch: zelfstandig verhalen uitwerken schrikt je niet af.
 • Checken en nog een keer checken? En dat eindresultaat toch ook nog even testen? Dat doe je graag en goed, want nauwkeurig werken is één van je stokpaardjes.
 • Flexibiliteit. De verhalen in onze dierentuinen en zalen staan nooit stil. Zo is weekend- en avondwerk niet uitgesloten. Je gaat hier flexibel mee om.

Bij ons krijg jij…

 • … een takenpakket waarin je de ruimte krijgt om een goede work-lifebalance op te bouwen. We wisselen fysieke aanwezigheid op kantoor af met thuiswerk. Zo heb je meer ruimte voor andere belangrijke dingen in je leven!
 • … zekerheid en standvastigheid. Het contract dat we je aanbieden is van onbepaalde duur.
 • … een inspirerende job in een groene omgeving waarin verwondering centraal staat.
 • … een werkplek die vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer. ZOO Antwerpen, je hoofdkantoor, ligt pal naast het Centraal Station van Antwerpen. Dankzij de flexibele glij-uren kan je er zorgeloos gebruik van maken. We betalen je trein- en busabonnement.
 • … nog heel wat extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering en een pensioenspaarplan. Elke middag kan je ook voor een heel voordelig tarief genieten van een heerlijke maaltijd in ons Savanne- of Toepaja-restaurant. Dat is echter niet alles; ook wanneer je dier- en pretparken bezoekt, kan je met jouw KMDA-abonnement genieten van fijne extra’s!

Gewenste vaardigheden

Social media CMS HTML5 CSS

Over KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael)

We streven ernaar om mensen te verwonderen. Elke dag opnieuw. In de best bewaarde en bekroonde 19de eeuwse dierentuin ter wereld, aka ZOO Antwerpen, maar ook in het avontuurlijke ZOO Planckendael. Nu ook in het gloednieuwe Elisabeth Center Antwerp, concertzaal & convention center. Dichter bij de dieren, de natuur en elkaar. Showing life since 1843.

KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 1
KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 2
KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 3
KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 4