Nationale Loterij

React Developer Game Factory


Introductie

* Kern ontwikkelaar van de online games *

Wat is jouw missie?

Als React Developer bij de Game Factory (GF) speel je een sleutelrol in de ontwikkeling, uitbreiding en onderhoud van het digitale spelaanbod van de Nationale Loterij.

Bedrijfsinformatie

Hier kom je terecht

De afdeling IT van de Nationale Loterij blijft haar maturiteit vergroten door de meest recente technologieën toe te passen, door een Agile-werkmethode te gebruiken, en door te evolueren naar een heuse “Engaging” organisatie. 

Samen met de Business-entiteiten van de Nationale Loterij zorgde de afdeling IT mee voor een mooi trackrecord waarop iedereen bij de Nationale Loterij, en dus zeker ook de IT’ers, terecht fier mag zijn :

 • 470 miljoen e-commerce-verrichtingen, met een piek van bijna 8.000 verrichtingen per minuut ;
 • 100% beschikbaarheid van de centrale systemen voor de trekkingen en van de centrale spelsystemen ;
 • een beschikbaarheid van 99,97% van de diverse kanalen ;
 • en een succesvolle opstart van grote bedrijfsprojecten zoals bijvoorbeeld Scooore 2.0, Vikinglotto, PlayDigital, Partner Relationship Management, SAP S/4 HANA for Retail, Teams/O365,…

Functie

Wat je doet als React Developer Game Factory

 • Binnen de drie categorieën van het digitale spelaanbod (Draw games, E-scratch games en Woohoo games) help je nieuwe games te ontwikkelen op vraag van de Product Owners in het team,
 • Je helpt bugs in bestaande games op te lossen
 • Je helpt mee te bouwen aan interne technische projecten binnen het team, teneinde het ontwikkelingsproces te optimaliseren,
 • Je bent verwant met de agile way of working en volgt de huidige SCRUM richtlijnen uiteengezet door de Product Owners en de Game Factory Manager. Daarnaast ben je voldoende gedreven om nieuwe technieken voor te stellen die het ontwikkelingsproces kunnen verbeteren,
 • Als ‘Senior’ React Developer coach je collega-developers, teneinde het individu en de progressie als team te bevorderen,
 • Je werkt graag zelfstandig,
 • Je volgt de technologie trends binnen de game development community op, evalueert hun inzetbaarheid en formuleert initiatieven aan de Product Owner en Game Factory Manager voor de implementatie ervan binnen de Nationale Loterij.

Functie-eisen

Waarom jij het verschil kan maken

Omdat jij veel ervaring hebt als Front-End developer en dit kan staven met succesvol afgeronde projecten.

• Je hebt minstens 5 jaar professionele hands-on ervaring met de volgende concepten:

o React JS

o Javascript, ES 6

o CSS en SCSS

   SVG animaties

• Je hebt minstens 3 jaar professionele hands-on ervaring met de volgende concepten:

o Node JS

o Webpack & (nice to have) Rollup

o Redux

o TypeScript

o Microsoft Azure DevOps

   Build pipelines & release pipelines

o Agile way of working

Omdat je gedreven bent en er niet voor terugschrikt om ownership binnen een team te nemen. Je kan individueel werken, maar bent tegelijk ook een team player. Je kan je goed uitdrukken in het Engels.

3 redenen waarom dit iets voor jou is

+ Je bent vastberaden om een sleutelrol in de GF team te vervullen. 

+ Je bent een echte team player & wil je collega-developers motiveren en aansturen. 

+ Je bent creatief & hebt een feeling met het digitale spelaanbod van de Nationale Loterij.

Aanbod

Wat je krijgt

 • Aandacht voor jou

We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen, maar dat we ook het beste uit elkaar halen. Jouw ontwikkeling heb je in eigen handen.

 • Een goede work-life balance 

Bij de Nationale Loterij krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, zoals 32 vakantiedagen, flexibele arbeidstijden binnen een 37.5u werkweek en de mogelijkheid om als React Developer bij de Game Factory 2 dagen van thuis uit te werken.

 • Geld enzo...

Werken bij de Nationale Loterij is uitdagend en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast een marktconform salaris, ontvang je ook een jaarlijkse bonus, vakantiegeld, eindejaarspremie, woon- en werkverkeer regelingen, aanvullende verzekeringen en meer.

Gewenste vaardigheden

React JavaScript CSS

Over Nationale Loterij

Al ruim 90 jaar biedt de Nationale Loterij alle meerderjarige Belgen een veilig speelplezier aan, en investeert ze een groot deel van de inzetbedragen van haar spelers in allerlei maatschappelijk relevante projecten.

Dankzij het vertrouwen van al deze spelers boekte de Nationale Loterij in 2023 een omzet van 1,49 miljard euro. Op die manier kan ze haar duurzame groei voortzetten en jaarlijks 345 miljoen euro laten terugvloeien naar de Belgische samenleving.