Smals

Test Analyst


Functiebeschrijving

Als Test Analyst ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van testen met als doel kwalitatieve software af te leveren.

Je ontwikkelt een goed inzicht in de technische omgeving en de functionele vereisten. Op basis van deze behoefteanalyse stel je de teststrategie en een globaal testplan op voor de verschillende ontwikkelde toepassingen. Je bepaalt eveneens de testscenario's en definieert de minimale testvereisten (testcases) voor interne ICT-testen en end-to-end testen met gebruikers.

Je bereidt de data voor en voert de functionele en technische testen uit aan de hand van testscripts. Je ondersteunt ook de acceptatietesten en je begeleidt hierbij tevens de gebruikers.

Je automatiseert en onderhoudt (niet-regressie) testen om zo softwareproblemen efficiënt en snel te kunnen opsporen.

Je analyseert, documenteert en rapporteert op efficiënte wijze de testresultaten aan de functioneel analisten en ontwikkelaars. Tot slot volg je de correcties op met de betrokken partijen.

Profiel

Je behaalde een bachelor- of een masterdiploma en je beschikt reeds over een eerste ervaring in testing.

Je hebt een goede kennis van test automatisatie, functionele testen, integratietesten, performantie testen, acceptatietesten en niet-regressie testen. Je kan bogen op een expertise in UML en SQL.

Kennis van Web Services concepten (WSDL, XML, XSD) en testmethodes (ISTQB, Tmap) is een pluspunt.

Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden zowel naar technische specialisten als naar gebruikers toe. Je werkt graag in team en realiseert je projecten op een efficiënte en autonome manier.

Je zin voor analyse en synthese stelt je in staat kwalitatief werk af te leveren.

Je hebt een sterke verantwoordelijkheidszin, bent flexibel en neemt graag initiatief.

Tot slot heb je een actieve kennis van het Frans.

Aanbod

  • Je krijgt een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante job waarbij je bijdraagt aan IT-oplossingen die een belangrijke rol spelen in de samenleving. Onze slogan 'ICT for society' weerspiegelt dit perfect.
  • Zoek je een goede balans tussen werk en privéleven? Geniet van flexibele werkuren en maak gebruik van ons zeer uitgebreid telewerkbeleid.
  • We bieden ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden, waardoor je je technische skills en persoonlijke vaardigheden voortdurend kunt aanscherpen.
  • We bieden je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, maaltijdcheques, ecocheques,… IT-functies kunnen rekenen op een mobiliteitsbudget met de keuze voor een bedrijfswagen en/of terugbetaling openbaar vervoer.
  • We voeren een gelijkekansenbeleid en vinden o.a. equal pay belangrijk.

Gewenste vaardigheden

Testing UML SQL

Over Smals

Smals realiseert innovatieve IT-projecten in e-government en e-health voor instellingen uit de sociale zekerheid en gezondheidszorg, gericht op werk, gezin en gezondheid. 'ICT for society' is voor Smals meer dan een slogan: al onze projecten hebben een positieve maatschappelijke impact.

Zo bouwt Smals mee aan het portaal van de sociale zekerheid en het eHealth-platform. Grensverleggende projecten zijn ons werkterrein: Student@Work, Orgadon, mycareer.be... We ontwikkelen mee de G-Cloud, de Belgische overheidscloud die de synergie tussen de overheidsdiensten bevordert, en gooiden onze expertise en herbruikbare softwarecomponenten in de strijd tegen het coronavirus. We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde collega’s die hun IT-skills willen inzetten. Bekijk onze jobs, solliciteer en wie weet ga je binnenkort aan de slag bij een Top Employer!

Smals small image 1
Smals small image 2
Smals small image 3
Smals small image 4
Smals small image 5
Smals small image 6