Nationale Loterij

DevOps Engineer Microsoft SAAS


Introductie

*Een multifunctionele DevOps voor onze Agile en MS Dynamics projecten* 

Hoe maak jij onze collega’s blij? 

Als DevOps Engineer Microsoft SAAS vervoeg je het team dat verantwoordelijk is voor het leveren van een consistente, betrouwbare, performante en efficiënte dienstverlening, via het Microsoft Dynamics-platform, aan onze 8.000 retail partners en aan onze interne medewerkers binnen de departementen Retail en Finance. 

Je zal het succesvolle team completeren dat projecten in een MS Dynamics omgeving technisch en functioneel doet vooruitgaan op een Agile manier. 

Hier kom je terecht  

Het IT-departement is het kloppend hart van de Nationale Loterij dat nauw samenwerkt met de hele organisatie om onze spelers 7 op 7 de beste spelervaring te laten beleven in een veilige omgeving en om ten allen tijde onze onfeilbare reputatie hoog te houden. Onze miljoenen spelers, onze vele winnaars en de ontelbare goede doelen die we dagelijks voor meer dan 520.000 euro ondersteunen, rekenen daarop.

Onze IT afdeling telt een vaste kern van ± 120 medewerkers, en wordt aangevuld met tientallen tijdelijke externe IT-experten. Ze investeert reeds sinds enkele jaren in het MS Dynamics platform, om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan de behoeften van onze 8.000 retailpartners die onze producten dagelijks verkopen, en om ook aan de ambities van onze interne teams op de afdelingen Retail en Finance te beantwoorden. 

In de Microsoft SAAS Service Delivery Unit zijn we met zo'n twintig gemotiveerde, jonge en dynamische medewerkers. Ons team bestaat uit verschillende profielen en functies, en een breed spectrum van vaardigheden. Dit bezorgt onze groep een hoge graad van efficiëntie, en tegelijk zorgt de complementariteit voor een verrijking voor iedereen. We hebben in ons team een goed evenwicht gebouwd, waarbij interne medewerkers van de Nationale Loterij op een intelligente manier samenwerken met structurele externe consultants, en bijkomende tijdelijke consultants in kader van grote transformatieprojecten. 

Binnen de IT-afdeling hebben we reeds belangrijke futur-proof transformaties uitgevoerd, welke de hele organisatie in staat brengt van permanente evolutie. Hierdoor werden heel wat projecten binnen ons team opgestart, of zullen in de komende maanden van start gaan.  

We gebruiken systematisch Azure DevOps om een optimale centrale organisatie van ontwikkelingen te verzekeren (behoeften, ontwikkeling, testen, correcties, release, ...). 

We streven ernaar om iedereen verschillende vaardigheden bij te brengen, door je aan verschillende onderwerpen en projecten te laten werken, en een verscheidenheid aan onderwerpen aan te bieden. Je zal een aantal user stories krijgen die je zelf zal ontwikkelen en opvolgen (analyse, ontwikkeling, unit testing, enz.). De dagelijkse scrum meeting zal je in staat stellen om de dag te beginnen met alle benodigde informatie je ontwikkelingen verder te zetten.

Functie

Wat je doet als medewerker DevOps Engineer Microsoft SAAS 

Je neemt deel aan de (door)ontwikkeling, het dagelijks beheer en de exploitatie van het MS Dynamics platform dat bedrijfsprocessen bij onze retailpartners ondersteunt, en/of managementprocessen bij onze interne teams in het department Retail en/of het department Finance beheert. 

Je werkt hiervoor met IT-medewerkers uit verschillende disciplines samen (Business Relationship Management, ontwikkeling, operaties, kwaliteit en security) via een scrum- en agile methodiek, teneinde een verkorte ontwikkelingscyclus en een verhoogde frequentie van betrouwbare opleveringen te verzekeren.

Je denkt mee over en helpt bij de planning van de ontwikkeling van IT-oplossingen en de processen die hierbij een rol spelen. Je helpt bij het ontwerpen en up-to-date houden van de backlog van de applicatie, en je helpt de backlog te realiseren binnen de vooropgestelde planning. 

Samen met de DevOps engineers van het team beheer je de hele levenscyclus van het MS Dynamics-platform, van de (door)ontwikkeling, de activatie van nieuwe functionaliteiten, de integratie, het testen van de kwaliteit, tot aan de publicatie, het gebruik van het afgeleverde product, het beheer van de infrastructuur, en de veiligheid van de systemen. 

Je maakt documentatie op en zorgt voor automatisatie waarmee het team in de IT Control Room aan de slag kan om de exploitatie, de verwachte monitoring en operationele taken in de applicatie nauwkeurig uit te voeren, en kleine incidenten autonoom op te lossen. Je documentatie ("runbook") garandeert dat er doorlopende controles en bijsturingen kunnen uitgevoerd worden door de IT Control Room. 

Je zorgt voor periodieke onderhoudsreleases in de diverse omgevingen (DEV, TST, UAT, PRD, ...) en hun deployment.

Je beheert incidenten die zijn doorverwezen naar de applicatiecluster Microsoft SAAS in “Tier 2”, maw je bent verantwoordelijk voor de opvolging van incidenten die niet door de IT Control Room ("Tier 1") zelf opgelost konden worden, en dus geëscaleerd werden tot de applicatiecluster Microsoft SAAS. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van datacorrecties die nodig zijn om de gevolgen van incidenten met data impact aan te pakken en op te lossen. 

Je biedt technische ondersteuning aan de IT Control Room en de infrastructuur teams, om hen in staat te stellen complexe situaties binnen de applicatie op te lossen. Dit kan gaan van dagelijkse interventies tot incidenten en het oplossen van problemen. 

Je industrialiseert de werking van het MS Dynamics platform door proactief voorstellen te formuleren en te implementeren omtrent technische verbeteringen aan deze applicaties, operationele procesautomatiseringen en/of verhoging van de beveiliging van informatiegegevens. Je zal regelmatig deelnemen aan periodieke operationele oefeningen, zoals penetratietesten, dreigingsrespons, … 

Je probeert incidenten die data impacteren zoveel mogelijk te voorkomen en/of de gevolgen ervan te beperken ("problem management"). 

Functie-eisen

Waarom jij het verschil kan maken 

Omdat je een master in informatica behaald hebt (of gelijkwaardig bent door ervaring), en je geïnteresseerd bent in het continu leveren van IT-diensten op hoog niveau.  

Omdat je een goed algemeen inzicht hebt in de praktische werking en technische omgeving van MS Dynamics. Je zal je snel vertrouwd maken met het gegevensmodel en de bedrijfsregels.  

Omdat je beschikt over goede communicatie- en documentatievaardigheden om te communiceren met andere teamleden, en je collega's in de IT Control Room. 

Je hebt veel team spirit en je gaat eventueel samen met je collega’s op zoek naar de beste oplossing.  

Omdat je vlot beide landstalen begrijpt, en je goede kennis hebt van technisch Engels. 

3 redenen waarom dit iets voor jou is 

+ Je stelt klanttevredenheid voorop en je gaat met veel plezier op zoek naar de passende oplossingen of diensten voor je klanten in MS Dynamics. 

+ Je voelt je als DevOps verantwoordelijk voor het beheer van de volledige levenscyclus van de dienstverlening aan je klant: van de (door)ontwikkeling of de activatie van nieuwe functionaliteiten, de integratie, het testen van de kwaliteit, tot aan de publicatie, het gebruik van het afgeleverde product, het management van de infrastructuur, de veiligheid van Microsoft Dynamics applicaties. 

+ Je werkt graag in een team op een Agile/"scrum" manier om de ontwikkelingscyclus te verkleinen en de frequentie van betrouwbare opleveringen te verhogen. 

Aanbod

Wat je krijgt 

  • Aandacht voor jou 

We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen, maar dat we ook het beste uit elkaar halen. Jouw ontwikkeling heb je in eigen handen. 

  • Een goede work-life balance  

Bij de Nationale Loterij krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, zoals 32 vakantiedagen, flexibele arbeidstijden binnen een 37.5u werkweek en de mogelijkheid om van thuis uit te werken. 

  • Geld en zo... 

Werken bij de Nationale Loterij is uitdagend en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast een marktconform salaris, ontvang je ook een jaarlijkse bonus, vakantiegeld, eindejaarspremie, woon- en werkverkeer regelingen, aanvullende verzekeringen en meer. 

Gewenste vaardigheden

Microsoft Dynamics 365 CRM SaaS Azure

Over Nationale Loterij

Al ruim 90 jaar biedt de Nationale Loterij alle meerderjarige Belgen een veilig speelplezier aan, en investeert ze een groot deel van de inzetbedragen van haar spelers in allerlei maatschappelijk relevante projecten.

Dankzij het vertrouwen van al deze spelers boekte de Nationale Loterij in 2023 een omzet van 1,49 miljard euro. Op die manier kan ze haar duurzame groei voortzetten en jaarlijks 345 miljoen euro laten terugvloeien naar de Belgische samenleving.