Smals

Business Analyst Health Data


Functiebeschrijving

De Belgische Health Data Agency (HDA) bundelt de krachten van overheden, zorgverleners, onderzoekers en bedrijven om met waardevolle (secundaire) gezondheids(zorg)data een positieve impact te creëren. Als Business Analyst Health Data speel je een centrale rol in het beheer en de coördinatie van projecten binnen het kader van het Belgische Health Data Agency initiatief.

Je analyseert de vereisten van de aanvragen en identificeert de nodige processtappen. Je zorgt ervoor dat de nodige info aangeleverd wordt en documenteert deze zorgvuldig. Je kijkt tevens toe op de kwaliteit van de processen en resultaten en rapporteert hierover aan de verantwoordelijke.

Daarnaast coördineer je projecten waarbij verschillende betrokken partijen op dezelfde lijn moeten zitten om de projectdoelstellingen te bereiken. Je onderhoudt de communicatie tussen belanghebbenden, waaronder beleidsmakers, data providers, data requesters/users zoals onderzoekers, etc. Hierbij ontwikkel je gedetailleerde projectplannen om ervoor te zorgen dat de projecten binnen vastgestelde tijdlijnen en budgetten worden uitgevoerd. Je voorziet hierbij ook de nodige rapportering.

Tot slot is het ook de rol van de Business Analyst Health Data om risico’s te identificeren en evalueren. Je werkt daarvoor samen met de juridische teams om ervoor te zorgen dat alle aspecten van een aanvraag voldoen aan de relevante richtlijnen met betrekking tot gezondheidsgegevens en privacy.

Profiel

Je hebt een masterdiploma in een relevant vakgebied, zoals gezondheidsinformatica, gezondheidsbeleid, projectmanagement of informatiemanagement.

Je toont sterke organisatorische vaardigheden.

Je hebt een basiskennis van gezondheidsinformatiesystemen en infrastructuren die betrokken zijn bij het beheer van gezondheidsgegevens.

Kennis van de gezondheidszorgsector, inclusief goed begrip van de regelgeving, datamanagement en privacy kwesties, is van cruciaal belang om effectief te communiceren over gezondheidsdata-initiatieven.

Je toont sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Je kan goed presteren onder druk en haalt strakke deadlines.

Je bent in staat om snel nieuwe concepten en wijzigingen in relevante wetgeving of richtlijnen op te pikken.

Goede samenwerkingsvaardigheden om een team aan te sturen en effectief te werken met andere afdelingen binnen het agentschap en externe partners is belangrijk.

Tot slot heb je een actieve kennis van de tweede landstaal en van het Engels.

Aanbod

  • Je krijgt een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante job waarbij je bijdraagt aan IT-oplossingen die een belangrijke rol spelen in de samenleving. Onze slogan 'ICT for society' weerspiegelt dit perfect.
  • Zoek je een goede balans tussen werk en privéleven? Geniet van flexibele werkuren en maak gebruik van ons zeer uitgebreid telewerkbeleid.
  • We bieden ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden, waardoor je je technische skills en persoonlijke vaardigheden voortdurend kunt aanscherpen.
  • We bieden je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, maaltijdcheques, ecocheques, … IT-functies kunnen rekenen op een mobiliteitsbudget met de keuze voor een bedrijfswagen en/of terugbetaling openbaar vervoer.
  • We voeren een gelijkekansenbeleid en vinden o.a. equal pay belangrijk.

Gewenste vaardigheden

Analysis

Over Smals

Smals realiseert innovatieve IT-projecten in e-government en e-health voor instellingen uit de sociale zekerheid en gezondheidszorg, gericht op werk, gezin en gezondheid. 'ICT for society' is voor Smals meer dan een slogan: al onze projecten hebben een positieve maatschappelijke impact.

Zo bouwt Smals mee aan het portaal van de sociale zekerheid en het eHealth-platform. Grensverleggende projecten zijn ons werkterrein: Student@Work, Orgadon, mycareer.be... We ontwikkelen mee de G-Cloud, de Belgische overheidscloud die de synergie tussen de overheidsdiensten bevordert, en gooiden onze expertise en herbruikbare softwarecomponenten in de strijd tegen het coronavirus. We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde collega’s die hun IT-skills willen inzetten. Bekijk onze jobs, solliciteer en wie weet ga je binnenkort aan de slag bij een Top Employer!

Smals small image 1
Smals small image 2
Smals small image 3
Smals small image 4
Smals small image 5
Smals small image 6