Smals

Senior Java Developer


Functiebeschrijving

Heb je al een aantal jaren ervaring als Java developer? Wil je junior software developers de kneepjes van het vak leren? Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière en wil je je Java-kennis graag inzetten voor de maatschappij? Dat kan bij Smals!

Als Java Developer ontwikkel je nieuwe applicaties, pas je bestaande programma's aan en test en documenteer je je werk. Je streeft er voortdurend naar om performante applicaties te leveren die aan de hoogste standaarden voldoen.

Daarnaast stel je op basis van het architectuurdocument een low-level design op. Je stuurt een team van developers aan bij de implementatie van dat design en zorgt ervoor dat ze reeds ontwikkelde oplossingen optimaal hergebruiken. Op die manier draag je bij aan de Smals-standaarden.

Tot slot fungeer je als coach voor junior developers en help je hen om hun technische competenties te verbeteren.

Profiel

 • Je hebt al enkele jaren ervaring als Java developer en beschikt over een bachelor of master in de Informatica.
 • Je bent op zoek naar een afwisselende functie die uitdagingen met zich meebrengt.
 • Je bent een teamspeler en werkt graag samen met collega’s om projecten succesvol af te ronden.
 • Je bent creatief en hebt verantwoordelijkheidszin. Je durft initiatief nemen om kwaliteitsvolle oplossingen aan te bieden.
 • Jouw ervaring in Java en JEE is wat we zoeken.
 • Je hebt een passieve kennis van de tweede landstaal.

Aanbod

 • Je krijgt een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante job waarbij je bijdraagt aan IT-oplossingen die een belangrijke rol spelen in de samenleving. Onze slogan 'ICT for society' weerspiegelt dit perfect.
 • Zoek je een goede balans tussen werk en privéleven? Geniet van flexibele werkuren en maak gebruik van ons zeer uitgebreid telewerkbeleid.
 • We bieden ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden, waardoor je je technische skills en persoonlijke vaardigheden voortdurend kunt aanscherpen.
 • We bieden je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, maaltijdcheques, ecocheques,… IT-functies kunnen rekenen op een mobiliteitsbudget met de keuze voor een bedrijfswagen en/of terugbetaling openbaar vervoer.
 • We voeren een gelijkekansenbeleid en vinden o.a. equal pay belangrijk.

Gewenste vaardigheden

Java JEE

Over Smals

Smals realiseert innovatieve IT-projecten in e-government en e-health voor instellingen uit de sociale zekerheid en gezondheidszorg, gericht op werk, gezin en gezondheid. 'ICT for society' is voor Smals meer dan een slogan: al onze projecten hebben een positieve maatschappelijke impact.

Zo bouwt Smals mee aan het portaal van de sociale zekerheid en het eHealth-platform. Grensverleggende projecten zijn ons werkterrein: Student@Work, Orgadon, mycareer.be... We ontwikkelen mee de G-Cloud, de Belgische overheidscloud die de synergie tussen de overheidsdiensten bevordert, en gooiden onze expertise en herbruikbare softwarecomponenten in de strijd tegen het coronavirus. We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde collega’s die hun IT-skills willen inzetten. Bekijk onze jobs, solliciteer en wie weet ga je binnenkort aan de slag bij een Top Employer!

Smals small image 1
Smals small image 2
Smals small image 3
Smals small image 4
Smals small image 5
Smals small image 6