Negen interessante IT bedrijven om te solliciteren

Techjobs.be author avatar

Auteur

Techjobs.be

Leestijd

6 min


Op zoek naar een geschikt ICT bedrijf in België om bij te solliciteren? Er zijn heel wat interessante bedrijven in verschillende sectoren waar IT een belangrijke rol speelt.

Je draai nog niet gevonden als junior? Dat komt wel vaker voor. Voor veel mensen is de eerste job, vaak na een stage, een testcase van waar ze denken dat ze naar op zoek zijn. Maar de verwachtingen lopen niet altijd in lijn met de verantwoordelijkheden die je finaal krijgt.

Ook wanneer je al een tijdje actief bent in de sector heb je soms nood aan verandering.

Daarom verzamelden we een overzicht van leuke bedrijven!

Larian Studios (Gent) - video games

Larian werd opgericht in 1996 en was één van de eerste videogame bedrijven in België. Met hun focus op de ontwikkeling van role-playing games (RPG-games, o.a. Divinity reeks, en recent Baldur's Gate III) zijn ze een echt Belgisch succesverhaal geworden.

De door Larian ontwikkelde games zijn kwalitatief goed uitgewerkt, met veel specifieke details, en worden door gamers wereldwijd aanzien als de beste binnen het RPG-genre.

Verder hebben ze ook ontwikkelingskantoren in het buitenland, waaronder Spanje (Barcelona), Canada (Quebec), Maleisië (Kuala Lumpur), Ierland (Dublin) en het VK (Guildford).

Bij de ontwikkeling van games is er een nood aan diverse technische profielen, waaronder programmeurs (gameplay, ondersteunende technologie) en systeembeheerders.

Website: Larian.com

Cronos Groep - consultancy

Cronos Groep werd opgericht in 1991 en is een consultancybedrijf. Verschillend in vergelijking met andere consultancybedrijven is dat ze sterk inzetten op intrapreneurship en satellietbedrijven.

Binnen de groep zijn er clusters met een bepaalde focus. Voorbeelden zijn Xplore Group (digital transformation), Crosspoint Solutions (rapportering), Bewire (software factory), en &Koo (digital communication).

Werk je dus binnen een specifieke cluster, dan weet je ook vaak wat voor type projecten je voorgeschoteld zal krijgen.

Cronos geeft mensen die dat willen doorgaans veel verantwoordelijkheid. Zo hebben ze intern een intrapreneurship traject waarbij ze je helpen bij de opstart van een nieuwe interne onderneming binnen de groep.

Een veilige manier om te ondernemen onder de vleugels van Cronos, met hulp van het geheel.

Website: Cronos-groep.be

Telenet (Mechelen) - telecom

Telenet is één van de grootste telecombedrijven in België, naast Proximus en Orange Belgium, en is eigendom van Liberty Global (LG). LG is een grote Europese telecomspeler.

Telenet betekent telecommunicatie: netwerken, data, media, kabel, fiber, en 5G. Met hun dochteronderneming Wyse bouwt Telenet samen met nutsbedrijf Fluvius ondertussen een neutraal fiber- en kabelnetwerk uit in Vlaanderen. Een ambitieus project.

Een gezonde work-life balans is belangrijk voor het bedrijf. Het is dan ook een van de hoekstenen waarop Telenet inzet bij het aantrekken van talent.

Website: Telenet.be

SAP Group (Machelen) - business intelligence

SAP is een beursgenoteerde software groep met hoofdzetel in Duitsland en focus op business intelligence (BI) software.

Hun BI softwaresysteem is vergelijkbaar met dat van Oracle en wordt voornamelijk gebruikt door grotere ondernemingen als achterliggende back-end systeem voor de volledige organisatie.

Deze grotere ondernemingen nemen doorgaans SAP consultants in de hand voor het specifiek uitwerken van het systeem binnen hun vereisten. Vaak zijn dit externe consultants bij bedrijven (zoals bijvoorbeeld binnen de Cronos groep) of consultants van SAP zelf.

Website: Sap.com

Mediahuis - digitale media

Mediahuis is een Vlaamse mediagroep met een lange geschiedenis. De groep bezit onder andere de nieuwsmerken Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Daarnaast bezit het ook een hoop mediamerken waaronder Zimmo, Jobat (samen met DPG media) en Jellow.be.

Werken bij Mediahuis is werken in een mediacontext waar clicks en views belangrijk zijn. Je bouwt aan digitale producten en mediamerken om zo gebruikers tevreden te stellen.

Website: Mediahuis.be

Smals - overheid

Smals is een overheidsbedrijf (non-profit) dat exclusief technologiediensten levert aan de verschillende overheidsdiensten. Het bedrijf levert diensten aan de federale, Vlaamse en Waalse overheid, diverse gemeenten en de gewesten en de provincies.

Het valt best te vergelijken met de interne IT dienst van de volledige Belgische overheid. Meestal gaat het om softwarediensten en ondersteunende functies.

Omdat het bedrijf zo’n ruim uitvoeringsgebied heeft, komen er ook veel technische uitdagingen aan bod, voornamelijk binnen e-government.

Veel van de projecten die door Smals worden uitgevoerd hebben rechtstreeks een positieve impact voor de burger.

Website: Smals.be

Swift (La Hulpe) - financiële sector

Swift is een samenwerkingsorganisatie tussen verschillende banken wereldwijd (meer dan 11.000 leden) die achterliggend het SWIFT protocol ondersteunen.

Het Swift protocol is uniek in de wereld en laat banken toe om tussen elkaar, zonder een bestaande zakenrelatie, betalingen uit te wisselen.

De organisatie heeft haar hoofdzetel en ontwikkelingsteams in La Hulpe. Voor mensen met een interesse in finance zeker een organisatie om verder te bekijken.

Website: Swift.com

Odoo (Louvain-la-Neuve) - open source, business intelligence

Odoo is een Belgische unicorn startup. Unicorns zijn tech startups met een waardering van meer dan $1 miljard en rekruteren meestal veel IT-profielen.

Odoo ontwikkelde een open source business intelligence software die wereldwijd ondertussen door heel wat bedrijven wordt gebruikt. Het is dus een open-source software waar andere bedrijven makkelijk eigen specifieke system op kunnen bouwen.

Als IT ontwikkelaar of projectmanager bij Odoo draag je bij tot de ontwikkeling van een nieuw innovatief softwaresysteem.

Website: Odoo.com

Silverfin - fintech startup, accounting

Silverfin is een fintech startup bedrijf dat een cloud gebaseerde boekhoudtoepassing ontwikkelt. Het bedrijf zet voornamelijk in op het automatiseren van dataverwerking.

De producten van Silverfin worden gebruikt door accountancykantoren (binnen en buiten België) die het belangrijk vinden om de input van data zoveel mogelijk te automatiseren om zo fouten te vermijden. Daarnaast laat de software ook toe om rapporten en formulieren grotendeels automatisch te genereren met de correcte gegevens van de klant.

Website: Silverfin.com