ICT is vervlochten met alle aspecten van het leven. Ook in een ZOO. Daarom zoeken we een ervaren senior ICT medewerker.

Help jij mee aan onze missie, namelijk dierenwelzijn en natuurbehoud? Hou je van zowel het helpen van medewerkers met hun ICT problemen als het opvolgen van complexe ICT dossiers? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Zo ziet een dag als senior ICT-medewerker eruit

 • Je hebt een brede waaier van verantwoordelijkheden, gaande van het oplossen van eerste lijn problemen tot op het opvolgen van technisch complexe ICT dossiers. Je zorgt voor het onderhoud, de upgrades en de nodige herstellingen van onze hardware, software. Asset management en het beheer van toegangsrechten volg je dagelijks op. En, indien nodig, escaleer je onopgeloste problemen naar de andere ICT niveaus en/of leveranciers.
 • Je helpt onze medewerkers met hun ICT vragen en problemen via ons Topdesk ticketsysteem. Verschillende groepen medewerkers hebben verschillende ICT noden. Een laborant heeft andere vragen als een dierverzorger, die op zijn beurt weer andere vragen heeft als een theatertechnicus. Jij helpt ze allemaal!
 • Je verdiept je ook in de meer complexe ICT problemen, zoals netwerken, cybersecurity, cloud-based applications, en remote oplossingen. Je neemt een aantal dossiers voor jouw rekening en handelt die van a-tot-z af.
 • Je ontfermt je over kritieke systemen zoals onze kassa’s, ons toegangsbeheer, en brand en inbraaksystemen.
 • Je werkgebied is ZOO Antwerpen, ZOO Planckendael en het congres centrum A Room with a ZOO. Je werkt meestal vanuit je bureau te Antwerpen, maar je steekt even goed de handen uit de mouwen en gaat dikwijls het terrein op, zoals bijvoorbeeld voor het vervangen van een switch in één van onze stallen. Omdat je als senior ICT medewerker overal komt, ken je ook iedereen!
 • Onze ZOO’s zijn 7 op 7 open. Daarom neem je ook deel aan de ICT permanentie in de weekends. Gelukkig kan je de meeste problemen remote oplossen!

Jij hebt ...

 • ... ervaring! Enkele jaren professionele ervaring, bij voorkeur gecombineerd met een opleiding informatica lijkt ons toch nodig, gezien de complexiteit van sommige dossiers.
 • … een goede kennis van WindowsMicrosoft (Exchange)Office 365, Entra, MDM, Intune, Defender en netwerkbeheer.
 • … heel wat geduld en je krijgt energie uit het helpen van mensen met 1ste, 2e en 3e  lijnproblemen. Sommige vragen en/of taken komen steeds terug en worden routineus, maar als je ze oplost kan je jouw collega’s er heel dankbaar mee maken!

Bij ons krijg jij …

 • … een voltijds vast contract van onbepaalde duur, een competitief loon, een mooie permanentiepremie, hospitalisatieverzekering, pensioensparen en heel wat kleinere extra legale voordelen!
 • … de kans om te groeien. In ons ICT team is er veel ruimte om je te ontplooien en te verdiepen in de ICT systemen die jou interesseren!
 • … een informele en inspirerende werkomgeving in een vereniging zonder winstoogmerk.
 • De mogelijkheid om tot twee dagen per week van thuis uit te werken.

Gewenste vaardigheden

Windows Office 365

Over KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael)

We streven ernaar om mensen te verwonderen. Elke dag opnieuw. In de best bewaarde en bekroonde 19de eeuwse dierentuin ter wereld, aka ZOO Antwerpen, maar ook in het avontuurlijke ZOO Planckendael. Nu ook in het gloednieuwe Elisabeth Center Antwerp, concertzaal & convention center. Dichter bij de dieren, de natuur en elkaar. Showing life since 1843.

KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 1
KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 2
KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 3
KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael) small image 4